THE SMART TRICK OF BARTHOLIN KISTI KANAR Mı THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

Blog Article

Dış gebelik, onu normal bir rahim içi gebelikten ayıran bir dizi belirtiyle karakterize edilir. Bir kadın ilk olarak karnının alt kısmında ağrı ve çeşitli hormonal değişikliklerin neden olduğu düzensiz rahim kanaması yaşayabilir.

Uzmanlar dış gebeliğin ciddiye alınması gereken bir durum olduğu uyarısında bulunurken, tanı için geç kalınması dahilinde iç kanama nedeniyle hayati risk oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

Yukarıdaki risk faktörlerinden herhangi birine sahipseniz, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz veya bir doğurganlık uzmanıyla işbirliği yaparak gelecekteki dış gebelik (Ektopik Gebelik) risklerini en aza indirebilirsiniz.

Bunun yanında riskli tabloda olan kadınlar eğer gebe kalırlar ise diğer risk etkenleri bulunmayan kadınlara göre daha sıkı takip altına olacaklardır. Buda daha sık doktor kontrolleri demektir.

Karın ağrısı: Dış gebelikte, genellikle karın alt kısmında şiddetli ve dayanılmaz bir ağrı hissedilir. Bu ağrı, zamanla artabilir ve hareket ettikçe daha da kötüleşebilir.

Ancak doktor bireyi sadece pelvik muayene ederek dış gebeliği teşhis edemez. Dış gebelik teşhisinin konması için kan testlerine ve ultrasona ihtiyaç vardır.

hem embriyo sağlıklı şekilde burada gelişimini sürdüremez hem de giderek büyüme sergileyeceği için anne adayının hayatını riske sokacak tabloların gelişmesine neden olur. Dış gebelik teşhisi yapıldığında acilen müdahale gerektiren riskli durumlardan birisidir. En kısa sürede gebeliğin sonlandırılması kadının hayatı için altın değerindedir.

Eğer önceki gebelikten kalan hcg değeri tekrar yükseldiyse bu durumda genellikle tekrar mtx gibi ilaçlar kullanmak gerekebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi muayenenizi ve takibinizi yapan doktorunuz verecektir.

Ancak dış gebelik oluşumunda riskli gurupta olanlar vardır. Dış gebelik neden olur sorusunun cevabı ile risk gurubunu oluşturan etkenler ise şu şekilde;

Enjeksiyondan sonra doktorunuz tedavinin ne kadar işe yaradığını ve daha fazla ilaca ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek için başka bir HCG Detay testi isteyecektir.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.

Dış gebelik nasıl sonlandırılır? Dış gebelik fallop tüplerinin yırtılması ve yaşamı riske atan kanama gibi riskleri önlemek adına hızlıca sonlandırılması gereken bir durumdur. Dış gebeliği sonlandırma metodunun seçimi gebeliğin boyutu ve konumu ile kadının sağlık durumu ve gelecekteki doğurganlık yeteneğini koruma isteği gibi faktörlere bağlıdır. Genellikle dış gebelikler ilaç tedavisi veya cerrahi yoluyla tedavi edilir. Metotreksat, erken aşama dış gebeliklerin tedavisinde sıklıkla kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç hamileliği büyümeyi durdurup zamanla vüLower tarafından absorbe olmasını sağlar.

Bu durumlarda tutarlı takip önemlidir. Nadir durumlarda, HCG seviyeleri bir dozla yeterince düşmezse ikinci bir metotreksat enjeksiyonu gereklidir. Ne beklenebileceğini bilmek için metotreksatın olası yan etkileri ve riskleri hakkında bir doktorla konuşulmalıdır.

Report this page